+32 53 60 61 20 support@kyalin.be
Hoe werkt het Kyalin Dieet?

Een belangrijke basisregel binnen het eiwitdieet is het beperken van koolhydraten (suikers) en vetten. Op deze manier dwingen we je lichaam om zijn energie elders uit te halen. In eerste instantie kiest ons lichaam dan voor de afbraak van spieren. Maar die worden beschermd door de toevoer van extra eiwitten. Gevolg: de enige overblijvende optie is de verbranding van je vetmassa!

Let op! Om gewichtsbehoud te garanderen is het belangrijk dat je al de programma’s doorloopt. De laatste fase is ‘gezonde voeding’, geen dieet maar een levenswijze. Structuur in je voeding is belangrijk alsook het maken van gezonde keuzen. Vergeet niet: alles mag, maar met mate.

Intake en contra-indicaties

Wanneer u start met het Kyalin-dieet zal de Kyalin-coach samen met u het intakeformulier overlopen. De contra-indicaties voor het volgen van het Kyalin dieet zijn :

Absolute contra-indicaties:

 • Ernstige lever- en nierinsufficiëntie (nierfalen)
 • Recent hartinfarct, hartritmestoornissen
 • Diabetes type 1
 • Hypokaliëmie
 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Hyperuricemie en jicht (niet behandeld)
 • Psychologische stoornissen (evaluatie)
 • BMI onder 18.5 (ondergewicht)

Relatieve contra-indicaties:

 • Diabetes type 2 met medicatie
 • Kanker, CVA
 • Syndroom van Gilbert (geelzucht)

Als je allergieën of intoleranties hebt aan bijvoorbeeld melk,lactose, gluten, ei of tarwe, meld dat dan zeker aan je coach! Zo kan je dieet aangepast worden.

Borstvoeding tijdens het Kyalin Dieet?

Neen, het dieet is niet geschikt voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Op dit ogenblik heeft u nood aan een gezonde voeding, een dieet is niet aan de orde.

(Andere contra-indicaties kun je raadplegen op de website.)

Is het strikte dieet geschikt voor minderjarigen?
 • Het strikte dieet is niet geschikt voor kinderen/jongeren onder de 18 jaar.

Waar kan ik de producten van Kyalin Kopen?

Kyalin Smart Slimming is een afslankprogramma onder therapeutische begeleiding. Als je het programma volgt, kun je de Kyalin-producten kopen bij één van onze coaches. Zij zullen je begeleiden doorheen het dieet en helpen bij de keuze van je producten. Kyalin is niet beschikbaar via online webshops.

Wat kost het Kyalin Dieet?

Dit is de meest gestelde vraag die wij binnen krijgen via de support. Helaas kunnen wij hier geen vast bedrag opkleven, de kostprijs is namelijk afhankelijk van verschillende factoren:

 • het aantal te verliezen kilo’s
 • het programma dat je zal volgen
 • de behaalde resultaten
 • de keuze van producten (poeders of kant en klaar)

De prijs van een starterskit (Smart Box, inclusief voedingssupplementen) voor één week kost 155 euro. De prijs van de andere producten kunt u opvragen bij de Kyalin-coachen.

De prijs van de voedingssupplementen bedraagt: smart vitamines 12.50 euro / smart detox 16.50 euro / Bio CMP 19.30 euro.

Let wel! Informeer bij de Kyalin-coach naar de kostprijs van de coaching. Dit kan variëren naargelang de beroepsuitoefening van de coach.

Het Kyalin-dieet is geen kuur!

Begin eraan wanneer je zelf bereid bent om je voedingsgewoonten om te gooien na het dieet. Alleen dan zal het dieet op lange termijn zijn effect behouden.

Welke voedingssupplementen moet ik nemen tijdens het dieet?

Vanuit Kyalin raden we aan 3 supplementen bij het dieet in te nemen :

Vitamines : vitaminencomplex om eventuele tekorten tijdens het dieet op te vangen. VERPLICHT gedurende alle programma’s.

Gebruik : 1 tablet per dag (’s morgens).

Detox Artisjok Rammenas: Anti-oxidant en detox in één tablet. Ten sterkste aanbevolen gedurende alle programma’s.

Gebruik : 1 tablet per dag (’s avonds).

Bio CMP® : complex van kalium, calcium en magnesium. Te nemen zolang fruit niet op het programma staat (2B).

Gebruik : 2 capsules per dag (’s morgens)

Wat zijn Ketostix® of Medi-test Keton?

Ketostix® zijn teststrips voor urine-analyse. Bij gebrek aan een ketonische adem of bij twijfelachtige resultaten kunt u overwegen deze strips te gebruiken.

Download onze pdf (Fiche Ketonstrips) voor een duidelijke uitleg hoe je deze moet gebruiken.

Hoe kan ik nog sneller afvallen of betere resultaten behalen?

Je coach zal je vertellen welke producten je maar 1x per dag mag eten of vanaf welke fase sommige producten bestemd zijn.

Betere resultaten kun je verkrijgen door in de strikte fasen te kiezen voor de producten laag in koolhydraten (poederzakjes). Eenmaal in fase 2, kun je overstappen naar een reep of een wafeltje.

Ik heb eigenlijk niet zo veel honger. Moet ik alle eiwitporties consumeren?

JA! De eiwitporties zijn essentieel om voldoende eiwitten aan te leveren. Deze zijn nodig om je spieren tegen afbraak te beschermen. Mannen hebben meer spiermassa dan vrouwen, zij hebben dan ook nood aan een extra portie.

Waarom moet ik 1,5L water drinken? Mag ik het water van de shakes meetellen?

Het is belangrijk om water te drinken om de nieren niet te overbelasten. Bovendien is dit een eerste stap naar een gezonde voeding én stilt het de honger. Water drinken heeft een positieve invloed op ons energiepijl en (voor de vrouwen) op de cellulitis. Het water van de shakes mag je niet meetellen!

TIP: Vind je dat water geen smaak heeft? Neem als extra eiwitportie een koude drank in je waterfles. Dit geeft een smaakje.

Waarom mag ik geen zetmeelproducten eten tijdens de afslankfase?

Zetmeelhoudende producten zijn rijk aan koolhydraten. Gezien we de dagelijkse consumptie hiervan willen beperken worden ze slechts stapsgewijs geïntroduceerd in het dieet. Vanaf de reïntroductiefase mag je reeds 30g brood eten als ontbijt.

Waarom mag ik fruit eten tijdens de afslankfase?

Fruit bevat erg veel koolhydraten en die moeten tijdens de afslankfase vermeden worden. Vanaf de reïntroductiefase mag je de minst koolhydraatrijke fruitsoorten eten. In een gezonde voeding is terug alle fruit toegelaten.

Moet ik 2x groenten eten per dag?

Het streefdoel van het dieet is gewichtsbehoud door het naleven van een gezonde voeding! Maak er een gewoonte van om 2x per dag groenten te eten. Die voorzien ons lichaam van vitaminen en mineralen en bevatten vaak heilzame eigenschappen. Wist je dat koolsoorten (bloemkool, broccoli,..) méér calcium bevatten dan melk?

Mag ik een groente eten die niet op de lijst staat?

Eén duidelijke regel: staat het niet op de lijst dan is het niet toegestaan. De groentenlijst werd samengesteld op basis van het aantal koolhydraten per 100g. Hoe strikter we ons dieet toepassen, hoe beter en sneller we resultaat bekomen!

Mag ik zelfgemaakte soep drinken tijdens het Kyalin dieet?

Je mag ½ l zelfgemaakte soep drinken per dag. Wanneer je soep maakt van de groenten à volonté zal je minder koolhydraten consumeren dan bij het eten van bv tomatensoep. Lekkere en makkelijke recepten kun je vinden bij onze downloads.

Op zoek naar originele recepten? Bezoek dan zeker ons board op Pinterest of download onze Soep-binder

Waarom mag ik slechts 1 reep of pakje wafels per dag eten?

Ook hier houden we rekening met het aantal koolhydraten die deze producten bevatten. Wanneer je 2 repen per dag eet of op dezelfde dag een reep en een wafel, is het mogelijk dat je teveel suikers opneemt. En let op: één dag te veel suikers opnemen betekent dat je gewicht drie dagen lang stabiel blijft! Bovendien leren we tijdens het Kyalin-dieet ook gezondere voedingsgewoontes aan te nemen en gezonde keuzes te maken.

Wat is het effect van polyolen?

Polyolen zijn vervangsuikers die in sommige producten aanwezig zijn (cookies, delizia, repen 40g). Wanneer je merkt dat consumptie van deze producten aanleiding geven tot darmproblemen (winderigheid, darmklachten), dan beperk je deze best tot max. 3x per week.

Is het gebruik van mayonaise toegelaten tijdens het Kyalin dieet?

Mayonaise is rijk aan zowel suikers als vetten. Laat je niet vangen door het gebruik van de term ‘Light’ door sommige merken.

Je kunt eveneens kiezen voor de sauzen van Smaakgeheimen te verkrijgen bij je Kyalin-coach :

Dressing bourgondisch : 1 portie of 1 soeplepel per dag (ter vervanging van een soeplepel olijfolie)

Dressing honing mosterd : 1 portie of 1 soeplepel per dag (ter vervanging van een soeplepel olijfolie)

Dressing pesto of vinaigrette pesto: 1 portie of 1 soeplepel per dag (ter vervanging van een soeplepel olijfolie)

Zelf je mayonaise maken? Download hier ons recept op basis van magere kaas. Dat is niet alleen veel gezonder, maar ook héél lekker.

Welk beleg kies ik best als ontbijt?

Beleg voor op je (proteïne)brood of beschuit tijdens het Kyalin-dieet? Achteraan de pocket (klein boekje) kunt u de lijst raadplegen van aanbevolen beleg.

Vraag ernaar bij jouw Kyalin-coach.

Zijn kauwgom of muntjes toegestaan?

Ga zeker en vast voor suikervrije kauwgom of muntjes! Kies ook steeds voor muntsmaken en beperk toch het gebruik ervan.

Hoeveel mag ik consumeren van de Italiaanse pastasaus van Smaakgeheimen?
Wil je de Italiaanse pastasaus gebruiken in eerste fase? Dat kan met de nodige inachtnemingen. 
 
Voor de groene prodcuten zoals de deegwaren Penne en Noedels is een gebruik van 40g Italiaanse saus toegelaten, maar dit wordt dan een geel product.
Voor de gele producten zoals de high pro rijst en de Tagliatelle is een gebruik van 30g Italiaanse saus toegelaten.
De saus toevoegen aan een groentenportie?
Voor de onbeperkte groenten + groenten uit lijst A: is een gebruik van 40g Italiaanse saus toegelaten.
Voor de groenten uit lijst B is een gebruik van 30g toegelaten.

Tips en gratis recepten ? Blijf op de hoogte via mail

* verplicht veld