+32 53 60 61 20 support@kyalin.be

Ingrediënten (2 pers.) :

  • 2 wijtingfilets (2 x 180 g)
  • 1 venkel (200 g)
  • 2 rode puntpaprika’s (200 g)
  • 200 g spinazie
  • 50 ml light room (7%)
  • 1 soeplepel olijfolie
  • peper & zout
  • nootmuskaat 

Mise en place:

Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet. Spoel de venkel en verwijder het groen en het onderste, harde gedeelte. Snijd de venkel overlangs in twee en vervolgens in repen van ½ cm. Spoel de puntpaprika’s af met water en verwijder de groene steel. Snijd de paprika’s overlangs in twee en verwijder de zaden. Snijd de paprika’s in repen van ½ cm.

Bereidingswijze:

Neem een kom met ½ soeplepel olijfolie en laat lichtjes warmen. Voeg de uitgelekte spinazie toe en kruid met een snuifje peper, zout en nootmuskaat. Laat 5 à 6 minuten stoven. Giet af in een zeef en hou opzij. Neem een kom met ½ soeplepel olijfolie en laat zacht warmen. Voeg de repen venkel en puntpaprika toe. Kruid met zout en peper en laat stoven gedurende 8 minuten, zonder te laten kleuren. Neem de kom van het vuur en hou opzij.

Neem een vuurvaste schotel en plaats 2 bedjes van spinazie op de bodem. Neem de wijtingfilet, kruid met peper en zout en plooi elke filet bovenop een bedje spinazie. Plaats de venkel en paprika bovenop en voeg 50 ml light room toe. Werk af met een schijfje tomaat, indien gewenst. Plaats de schotel in een voorverwarmde oven (180 °C). Laat 15 minuten garen.