+32 53 60 61 20 support@kyalin.be

Ingrediënten voor 500 ml:
 6 verse tomaten
 1 chilipeper
 1 rode ui
 verse koriander (+/- 1,5g)
 1 teentje look
 8 eetlepels olijfolie
 1 limoen
 Snuifje zout
 Peper
Bereidingswijze:

  1. Neem een kom, voeg 1,5l water toe en breng aan de kook.
  2. Stengeltje van de tomaat uitsnijden en bovenaan de tomaat een lichte insnijding
    maken in kruisvorm.
  3. Leg de tomaten 30 seconden in de kom met kokend water. Haal de tomaten uit de
    kom en houd ze 2 à 3 minuten onder stromend, koud water (of leg ze in ijswater).
  4. Verwijder de schil, snijd de tomaat in 4 en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in
    kleine blokjes.
  5. Kuis de rode ajuin en snipper deze fijn.
  6. Snijd de chilipeper in 2, ontpit en snipper deze eveneens fijn.
  7. Kuis de look, snijd in twee, verwijder het draadje en snipper fijn.
  8. Meng nadien alle Ingrediënten onder elkaar.
  9. Voeg het sap van 1 limoen toe.
  10. Snijd de koriander fijn en voeg toe.
  11. Kruid af met een snuifje zout en een paar draaien van de pepermolen.
  12. Voeg 8 eetlepels olijfolie toe.
    Handige kooktip :
    De chilipeper, rode ui en look kunnen eventueel in een kleine blender gemixt worden.
    Tip gerecht:
    Deze frisse salsa kan gebruikt worden als dipsaus, bij een kippengerecht of bij slaatjes.