Ingrediënten voor 500 ml:
6 verse tomaten
1 chilipeper
1 rode ui
verse koriander (+/- 1,5g)
1 teentje look
8 eetlepels olijfolie
1 limoen
Snuifje zout
Peper
Bereidingswijze:
- Neem een kom, voeg 1,5l water toe en breng aan de kook.
- Stengeltje van de tomaat uitsnijden en bovenaan de tomaat een lichte insnijding
maken in kruisvorm. - Leg de tomaten 30 seconden in de kom met kokend water. Haal de tomaten uit de
kom en houd ze 2 à 3 minuten onder stromend, koud water (of leg ze in ijswater). - Verwijder de schil, snijd de tomaat in 4 en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in
kleine blokjes. - Kuis de rode ajuin en snipper deze fijn.
- Snijd de chilipeper in 2, ontpit en snipper deze eveneens fijn.
- Kuis de look, snijd in twee, verwijder het draadje en snipper fijn.
- Meng nadien alle Ingrediënten onder elkaar.
- Voeg het sap van 1 limoen toe.
- Snijd de koriander fijn en voeg toe.
- Kruid af met een snuifje zout en een paar draaien van de pepermolen.
- Voeg 8 eetlepels olijfolie toe.
Handige kooktip :
De chilipeper, rode ui en look kunnen eventueel in een kleine blender gemixt worden.
Tip gerecht:
Deze frisse salsa kan gebruikt worden als dipsaus, bij een kippengerecht of bij slaatjes.